Lidl-hoofdkantoor vrijwel volledig met LED verlicht

Supermarktketen Lidl heeft de afgelopen jaren veel gedaan op het gebied van duurzaam bouwen en energie besparen, mede om de CO2-uitstoot te beperken. Zo verbruikt een gemiddeld Lidl-filiaal 50 procent minder energie dan een gemiddelde full-service supermarkt in Nederland, blijkt uit een onderzoek van Energy Experts International (2011).

Het nieuwe hoofdkantoor van Lidl in Huizen wordt het volgende hoogtepunt van die ambitie;  dannkzij een partnership met Philips zal het complete gebouw, zowel binnen als buiten, voor vrijwel 100 procent uit energiezuinige LED-verlichting bestaan.

In de kantoren van het gebouw wordt onder andere de PowerBalance met energiebesparende daglicht- en bewegingsdetectie toegepast. De nieuwste generatie Pacific LED2 wordt in de parkeergarage geïnstalleerd. ‘Het hoofdkantoor, dat medio 2012 wordt opgeleverd, krijgt daarmee de meeste duurzame en energiebesparende LED-oplossing ter wereld’, aldus Philips.