Markus Wiesner nieuwe voorzitter EFIC

Tijdens de op 30 november 2011 gehouden jaarvergadering van de federatie van de Europese Meubelindustrie EFIC (European Furniture Industries Confederation) in Kopenhagen werd ‘Oostenrijk’ opgenomen als nieuw lid. Het land neemt in 2012 het voorzitterschap op zich. Markus Wiesner werd door de leden unaniem gekozen tot nieuwe EFIC-voorzitter.

Wiesner neemt deze functie over van Fernando Rolin uit Portugal, die in de afgelopen 2 jaar belangrijke verbeteringen in de federatiestructuur heeft doorgevoerd. De functieperiode voor de nieuwe voorzitter is vastgesteld van 2012 tot 2015.

Markus Wiesner is CEO van Wiesner-Hager Möbel GmbH met hoofdkantoor in Altheim (Oberösterreich). Wiesner-Hager is een internationale fabrikant voor kantoor- en projectmeubilair en heeft 353 medewerkers in dienst. In 1849 opgericht als timmerfabriek begon Wiesner-Hager in 1921 met de productie van zitmeubels. In de daarop volgende jaren werd het productassortiment uitgebreid naar diverse segmenten (onder andere theater, horeca- en woonsector). Aan het einde van de jaren ’80 van de vorige eeuw ging men zich consequent en strategisch concentreren op kantoor- en projectmeubilair.

Met een omvangrijk aanbod voor alle segmenten van de Office Architecture behoort Wiesner-Hager tegenwoordig tot de gerenommeerde fabrikanten in Europa en is op de thuismarkt Oostenrijk marktleider bij bureaustoelen en projectinrichting.

In zijn aanvaardingsrede bedankte Markus Wiesner zijn voorganger, Fernando Rolin, voor zijn inzet tot nu toe. Door zijn streven werd de EFIC-structuur en het werk van de federatie nog meer versterkt. Het daarop gebaseerde strategieplan voor de komende jaren is voor de nieuwe voorzitter een belangrijke basis, om verdere accenten in de belangenvertegenwoordiging van de Europese meubelindustrie te zetten en om de randvoorwaarden in de internationale concurrentie actief mee gestalte te geven en te verbeteren.

De Europese federatie EFIC werd opgericht in 2006 en vertegenwoordigt 75 procent van de totale omzet van de Europese meubelindustrie. Onder de tien lidlanden zijn ook Duitsland en Italië, de twee landen die de grootste meubelindustrie in Europa vertegenwoordigen als het gaat om de home- en projectmarkt.