InterfaceFLOR: ‘GoBeyond’ op Material Xperience

InterfaceFLOR staat eind januari weer op  Material Xperience; de beurs voor architecten en andere creatieve professionals. In de Rotterdamse Ahoy laat de pionier in design & duurzaamheid enkele aansprekende innovaties zien, onder andere op het gebied van recycling en lijmvrije installatiemethodes van tapijttegels. InterfaceFLOR laat hiermee zien verder te kijken dan alleen het product.

Op de stand van InterfaceFLOR staat dit jaar het thema ‘GoBeyond’ centraal. Met de laatste innovaties en aanvullende diensten laat InterfaceFLOR zien verder te gaan dan het product zelf. Zo is op de stand te zien hoe InterfaceFLOR, door de inzet van de recyclinginstallatie ReEntry 2.0, de productiecirkel volledig sluit. Door middel van deze innovatieve oplossing is InterfaceFLOR nu al in staat om tapijttegels aan het einde van de levensduur volledig te recyclen. Uit de oude tapijttegels, maar ook uit gebruikte visnetten wordt garen herwonnen, waarmee tegels worden geproduceerd van 100 procentgerecycled garen.

GoBeyond heeft ook betrekking op het lijmvrije installatiesysteem; TacTiles. Door installatie van tegeltapijt met TacTiles, in plaats van lijm, komen er vrijwel geen schadelijke stoffen (VOC’s) vrij. Dit heeft een positief effect op het binnenklimaat, bovendien is het een schonere manier van installeren waarbij ook de ondervloer niet beschadigd. Tot slot is CoolCarpet, het CO2-compensatieprogramma van InterfaceFLOR onderdeel van het thema. Met GoBeyond onderstreept de organisatie haar koploperspositie op het gebied van duurzaamheid en haar vastberadenheid om op dit gebied te blijven innoveren.

InterfaceFLOR demonstreert op de beurs ook de onlangs gelanceerde app voor iPad, laptop en desktop. Deze geeft inzicht in het gehele portfolio van de organisatie en maakt het eenvoudig om stalen en producten te bestellen. Via de geïntegreerde designer-tool is het mogelijk om ontwerpen virtueel tot leven te brengen. Sanne Kiel, Marketing Coördinator: ‘Bij InterfaceFLOR zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om de best mogelijke service aan onze klanten te leveren en tegelijkertijd onze impact op het milieu verder te verminderen. Door deze app neemt de behoefte aan fysieke monsters en staalkaarten af, waardoor de milieu-impact van InterfaceFLOR verder vermindert.’

De Material Xperience is hét jaarlijkse materiaalevenement voor architecten en andere creatieve professionals. Dit jaar staat Material Xperience in het teken van mondialisering en de spannende mogelijkheden die dit biedt voor design en architectuur. Fusion, digitalisering van vakmanschap, hightech of juist retro: de vormgeving van de wereld om ons heen verandert als gevolg van mondialisering. Material Xperience vindt plaats op 25-27 januari 2012 in Ahoy Rotterdam.