BNA-onderzoek: Lege kantoren geschikt voor zorg

Herbestemming van lege kantoren tot woonzorgfuncties is in veel gevallen kansrijk. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Zorg voor leegstand’.

‘Architecten onderzochten de haalbaarheid van herbestemming naar zorg van elf bestaande kantoorgebouwen, van Maastricht tot Amsterdam, van Bergen op Zoom tot Arnhem. De belangrijkste conclusie van het onderzoek: kantoren zijn vaak erg geschikt voor woonzorgfuncties. Dit komt door hun overmaat en veelal binnenstedelijke locaties. Herbestemming van kantoren vormt in veel gevallen een goed alternatief voor nieuwbouw’, aldus de BNA.

De uitkomsten van het onderzoek staan in de publicatie ‘Zorg voor leegstand; Herbestemmen van leegstaande kantoren naar woonzorggebouwen’. Het onderzoek is uitgevoerd door BNA Onderzoek en de afdeling Real Estate & Housing van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, en tevens te gebruiken als quick scan van een gebouw.

De publicatie is te bestellen in de webshop van de BNA: www.bna.nl