Indurance: ‘Leegstand voorkomen’

George Jautze (voorheen CEO ING Real Estate) heeft samen met twee vastgoedprofessionals en bbn-adviseurs het bedrijf Indurance opgericht. Indurance helpt beleggers om leegstand in kantoorgebouwen te voorkomen. De aanpak van Indurance is er op gericht om gebouwen duurzamer en flexibeler te maken voor huidige en toekomstige huisvestingswensen van de huurder. Geavanceerde rekenmodellen verschaffen snel inzicht in het voordeel voor de huurder en de eigenaar. Indurance kan daarna het hele proces van verandering inclusief financiering managen.

Naast George Jautze wordt Indurance gevormd door Siebolt Bennema (voorheen ING en OVG), Theo Soeters (voorheen ING) en BBN Adviseurs (vertegenwoordigd door directeur Rinald van der Wal). Deze vastgoedprofessionals hebben samen de handen ineengeslagen om beleggers van kantoorgebouwen te helpen leegstand te voorkomen. In het door hen opgerichte bedrijf hebben zij hun ervaring gebundeld op het gebied van strategie, huisvestingsadvies, ontwikkeling, financiering, bouwkosten, projectmanagement en duurzaamheidcertificering.

Het voorkomen van leegstand in nog verhuurde kantoorgebouwen is voor veel beleggers de hoogste prioriteit. Want tegenwoordig kunnen huurders aan het eind van een huurperiode kiezen uit allerlei aantrekkelijke opties. Concurrerende marktpartijen proberen huurders met aantrekkelijke huurvoorstellen over te halen om te verhuizen. Bij vertrek van de huurder blijft de belegger achter met een leegstaand pand. De oprichters van Indurance willen dit voorkomen door met de huurder en de eigenaar aan tafel te gaan met voorstellen om het bestaande gebouw duurzamer te maken en flexibeler voor huidige en toekomstige huisvestingswensen (flex office)van de huurder.

Via geavanceerde rekenmodellen wordt inzicht verschaft in het voordeel voor de huurder en de eigenaar. Indurance biedt hier een totaalconcept waarmee het bedrijf het hele proces van verandering inclusief financiering verzorgt.