Veelbelovende omzetstijging Wilkhahn

In het eerste semester dit jaar boekte fabrikant Wilkhahn een omzetstijging van 20 procent. Nadat de omzet over 2010  al met 25 procent gestegen was, is de kans groot dat dit jaar het recordjaar 2007 (94,6 miljoen euro) overtroffen zal gaan worden, aldus Wilkhahn. Thuismarkt Duitsland,  Azië en Oceanië hebben het meest bijgedragen tot de omzetstijging.

De best verkochte producten zijn de bureaustoel ON en de stoel Chassis. ON werd een jaar geleden geïntroduceerd en genereert nu al een derde van de wereldwijde omzet. Wilkhahn verwacht  hierin ook een sleutelrol voor de recent op de markt gebrachte stoel Chassis; binnen 3 maanden na lancering ontving de ‘multi-purpose’ stoel Chassis de vermelding ‘Best of the best 2011’  tijdens de red dot design awards.
Chassis

www.wilkhahn.nl