Studio Job in Groninger Museum

Het Groninger Museum presenteert van 16 oktober 2011 tot en met 4 maart 2012 de tentoonstelling ‘ Studio Job & the Groninger Museum’. De tentoonstelling toont de wereldberoemde ontwerpen van Studio Job, gevormd door Job Smeets en Nynke Tynagel. Het museum heeft de afgelopen 10 jaar een omvangrijke collectie werk van Studio Job opgebouwd.

Het ontwerperscollectief werkte de afgelopen jaren samen met verschillende partners waaronder Koninklijke Tichelaar Makkum, Moooi, Swarovski, Bisazza en Venini. Daarnaast exposeerden Smeets en Tynagel wereldwijd in toonaangevende galeries en hun werk bevindt zich zowel in particuliere collecties als openbare verzamelingen. Het Groninger Museum volgt het collectief sinds 2001 op de voet en bezit op dit moment de grootste collectie. In december 2010 opende het museum een nieuwe ontvangstruimte ontworpen door Studio Job, de Job Lounge.

Het Groninger Museum organiseert gedurende de tentoonstellingsperiode speciale instaprondleidingen over Studio Job & the Groninger Museum. Tijdens het Designweekend Groningen, dat plaatsvindt van 3 tot en met 6 november, zijn deze rondleidingen gratis te volgen.