Eerste ContRact achter de rug

ContRact, een nieuw Benelux-event voor de projectmarkt, opende vorige maand zijn deuren in Brussel. De Meubelbeurs Brussel en Textirama willen hiermee een extra platform aanbieden voor de contractmarkt. Het aanbod concentreert zich rond meubelen en interieurtextiel, wand-, vloer- en raamdecoratie.

De eerste editie is volgens de organisatoren geslaagd te noemen. Zo’n achthonderd belangstellenden bezochten de beurs, waar ruim zestig deelnemers uit negen verschillende landen hun producten toonden. Naast België, Nederland en Italië waren ook Frankrijk, Spanje, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken vertegenwoordigd. ContRact richt zich op interieurarchitecten, voorschrijvers uit de hotel-, horeca- en zorgsector, project- en kantoorinrichters, totaalinrichters, decorateurs, designers en ook architecten en studiebureaus.

Eregast was toparchitect-designer Julien De Smedt van JDS Architects, die enkele van zijn visionaire projecten voorstelde, zowel in de architectuur als in het meubelontwerp. ContRact hoopt een katalysator te zijn voor de groeiende contractmarkt, waarvoor tot op heden in de Benelux geen echt gericht zakelijk platform voorhanden was. Wordt vervolgd in 2012!