Vakantieperiode blijft heikel punt op werkvloer

Eenderde van de werknemers ziet op tegen de vakantieperiode, 13 procent laat weten dat vakanties niet goed worden afgestemd en 20 procent vindt deze periode niet te doen zonder de inhuur van vakantiekrachten. Dit blijkt uit het online onderzoek van Unique dat ieder jaar in kaart brengt hoe de Nederlandse werknemer de zomerperiode op het werk tegemoet ziet.

Aangezien veel mensen afwezig zijn en de werkdruk hierdoor vaak stijgt, blijven de zomermaanden binnen veel organisaties een uitdaging. Het aandeel werknemers dat op ziet tegen de vakantieperiode is niet geslonken ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast vindt 58 procent dat vakanties goed worden afgestemd en 9 procent ziet de periode zonnig tegemoet vanwege de inzet van vakantiekrachten.

“Veel medewerkers zien nog tegen de zomerperiode op, terwijl de inhuur van vakantiekrachten toeneemt. Vorig jaar is er ook al een stijging van de vraag naar vakantiewerk geconstateerd. Het zou mooi zijn als deze tendens doorzet, waardoor medewerkers minder tegen deze maanden op gaan zien en hun werkplezier toeneemt. Juist met het oog op de komende krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk om medewerkers te binden aan de organisatie”, aldus Gurth Severien, HR directeur Unique.

Om vakantiekrachten en werkgevers te matchen heeft Unique voor de zomerperiode de site www.vakantiewerk.nl. Om werkgevers extra te bewegen tot de inhuur van vakantiekrachten, selecteert Unique wekelijks een werkgever die de eerste week van de plaatsing gratis krijgt.