Min 4.0 meter NAP op slotdag 100% Design

100% Design is in volle gang. Gisteren, vandaag en ook morgen (26, 27 en 28 mei 2011) is de Van Nellefabriek in Rotterdam dé place to be voor interieurminnend Nederland. Een van de blikvangers op de slotdag is ‘min 4.0 meter NAP’.

Zaterdag 28 mei toont Manon Garritsen haar nieuwe kussens ‘min 4.0 meter NAP’ aan het grote publiek op 100% Design. De Red Dot Design-winnaar ‘bank Basso’ heeft de eer deze vilten kussens als eerste te mogen dragen. Fotograaf Ger Dekkers was de inspiratiebron voor het ontwerp. Manon Garritsen: “Met minimale lijnen laat ik het Hollandse landschap van lucht, zee en dijken zien.”

De kussens, gemaakt van vilt uit zuiver scheerwol, zijn geïnspireerd op de landschapswaarnemingen van Ger Dekkers. De kussens zijn beschikbaar in de maten 50 x 50 centimeter en 40 x 40 centimeter en worden altijd geleverd met een binnenkussen gevuld met hoenderveren. Drie landschappelijke patronen van dijken en lage landen zijn uitgevoerd in verschillende combinaties van zachte en hardere kleuren. Alle producten van Manon Garritsen worden in Rotterdam vervaardigd door lokale kleermakers.

Op uitnodiging van projectinrichter Vandersluis is deze serie ontworpen. De kussens worden getoond op de bank ‘Basso’ van Vandersluis. Basso won onlangs de Red Dot Design award in de categorie productdesign en is ontworpen door Gijs Papavoine.

Manon Garritsen studeerde in 2001 af als stedenbouwkundige aan de TU Delft en 5 jaar later als modeontwerpster aan de Artemis Stylingacademie in Rotterdam. Als stedenbouwkundige werkte ze 4 dagen. Omdat ze niet stil kan zitten, ontwierp ze op haar vrije dag vilten A3-tassen die goed in de smaak vielen bij de klanten van het stedenbouwkundige bureau. Al snel stroomden de verzoeken van klanten en collega’s binnen. Garritsen zag meteen het potentieel en na een tijdje durfde ze haar baan op te zeggen. Sindsdien is ze fulltime ondernemer en verkoopt ze haar vilten tassen, iPhone-, iPad- en MacBook sleeves via www.manongarritsen.com en andere webshops/winkels in Nederland en België.