Groene grondstof voor Low Chair LC03 Pastoe

De stoel Low Chair LC03, in 2003 ontworpen door Maarten Van Severen en Fabian Schwaerzler voor Pastoe, is nu geproduceerd in een duurzame variant. De zitting is van Nabasco (Nature Based Composites), materiaal waarbij een biohars wordt versterkt met natuurvezels. De glasvezels van de zitting zijn vervangen door een hernieuwbare grondstof, in dit geval vlas. Aan het einde van de levensduur kan de stoel gebruikt worden als biomassa en levert daarmee groene energie.

Het frame van de LC03 is gereduceerd tot een heldere lijn die de schaal bijna onopvallend ondersteunt. De zitting zelf oogt al even rank en sierlijk door de lichte welvingen. De zitting loopt uit van een dikte van 4 millimeter aan de randen, tot 8 millimeter in het midden. Om het zitcomfort te verhogen is er de mogelijkheid een kussen toe te voegen. De LC03 voldoet zowel technisch als esthetisch aan de kwaliteitseisen die Pastoe aan haar producten stelt. De milieuvriendelijke variant is in samenwerking met Ecological Textiles en NPSP composieten tot stand gekomen.

Directeur Pastoe, Remco van der Voort: “Kwaliteit en duurzaamheid zijn al bijna 100 jaar de uitgangspunten van Pastoe. Duurzaamheid kan gezien worden in zowel visuele als functionele vorm. Het is algemeen bekend dat hulpbronnen schaars worden en daar dienen we verantwoord mee om te gaan. Om zijn steentje bij te dragen zoekt Pastoe naar nieuwe ontwikkelingen en productiemethoden. De LC03 is daar een mooi voorbeeld van.”