Kvadrat neemt Danskina over

Kvadrat, fabrikant in designtextiel voor het interieur heeft Danskina overgenomen. De overname is een onderdeel van de strategie om de aanwezigheid van het merk Kvadrat uit te breiden in de internationale retailmarkt. Beide partijen hebben een intentie verklaring ondertekend en verwachten de overname medio juni af te ronden.

Anders Byriel, CEO van Kvadrat: “De overname van Danskina biedt nieuwe mogelijkheden voor de strategie van Kvadrat om ons aanbod in de retail sector te versterken. Danskina’s vooruitstrevende ontwerpen en aanpak van de productie van hoogwaardige karpetten is precies in lijn met Kvadrat’s eigen visie. Wij zien grote potentie in het merk Danskina en kijken er naar uit om de collectie verder te ontwikkelen en internationaal verder uit te breiden.”

Danskina is opgericht in 1973 door Piet en Ina van Eijken te Bergeijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van exclusieve en op bestelling gemaakte eigentijdse karpetten, met gastontwerpers zoals Ulf Moritz en Felix Diener.
Het klantenbestand bestaat uit onder andere woning- en projectinrichters, architecten en interieurarchitecten.

Piet van Eijken: “We werken sinds 1973 nauw met Kvadrat samen, sindsdien hebben wij elkaar geïnspireerd en delen wij dezelfde waarden. Om deze reden draag ik met veel genoegen en vertrouwen het roer over aan mijn Deense vrienden.”

Kvadrat werd opgericht in Denemarken in 1968. Vandaag de dag heeft de onderneming een leidende positie op de Europese markt in designtextiel. Daarbij worden architecten, designers, woninginrichters en meubelproducenten wereldwijd voorzien van textiel voor toepassing in bekleding, stoffering en gordijnstoffen.

De Kvadrat stoffen zijn toegepast in ´s werelds meest intrigerende architectonische landmarks, zoals de beroemde ‘Gherkin’- Londen, het Museum of Modern Art – New York, de Walt Disney Concert Hall – Los Angeles, de Rijksdag – Berlijn, het Guggenheim Museum – Bilbao, het Opera House – Kopenhagen, Yves St. Laurent – Parijs en het Opera House in Oslo.