Dutch Design in China

Op 12 mei 2011 (vandaag) lanceert Dutch Design Workspace het Dutch Design in China Yearbook 2011 in Shanghai. Het jaarboek geeft een overzicht van Nederlandse ontwerpbureaus met een permanente basis of gerealiseerde projecten in China.

Meer dan veertig verschillende ontwerpbureaus en hun recente Chinese projecten zijn gedocumenteerd in deze eerste editie. De speciale online versie bevat een doorzoekbare directory met een overzicht van de Nederlandse ontwerpindustrie in China. Het boek geeft een momentopname van Dutch design in China en promoot Nederlands ontwerp in een internationaal verband om zodoende potentiƫle klanten en projecten aan elkaar te koppelen.

Het Dutch Design in China Yearbook is een initiatief van Dutch Design Workspace in Shanghai, een business incubator programma voor de Nederlandse creatieve industrie dat ontwerpbureaus ondersteunt met hun start in de Chinese markt. Sinds de opening vorig jaar hebben zich inmiddels twintig Nederlandse ontwerpbureaus aangesloten bij het incubator programma.

Het jaarboek is gemaakt in samenwerking met de grafische ontwerpers Studio Dumbar en online ontwerpers Studio DimSum met ondersteuning van DutchDFA, de Nederlandse Ambassade in Beijing en de Consulaten in Shanghai, Hong Kong en Guangzhou.