Nieuwe tapijtlijn Balsan en Belakos

De Franse tapijtgigant Balsan Sas en Belakos Carpets uit Genemuiden introduceren een nieuwe tapijtlijn onder de naam Balsan Silvercare. “Als eerste tapijtfabrikant in Europa voorziet Balsan haar tapijten van een beschermende laag, met als resultaat een verbeterde luchtkwaliteit. Dankzij een natuurlijke laag op basis van zilverionen, doodt dit tapijt bacteriën, stopt het de ontwikkeling van huisstofmijt en voorkomt het nare geurtjes.”

Balsan SAS, is zich al jaren bewust van mens en milieu. Sales manager Nederland Stijn Sleeuwenhoek ligt toe, “We hebben 2 jaar gewerkt aan deze duurzame en natuurlijke toevoeging op onze collecties. We lopen niet weg voor het probleem van bacteriën in ons binnenklimaat maar gaan juist de strijd ermee aan. Met de toevoeging van een natuurlijke afwerking die de luchtkwaliteit verbetert geven we een positief signaal naar de consument”.

De Balsan Silvercare-behandeling, op basis van zilverionen, voorziet de tapijtvezels van een extra duurzame en beschermende laag. “De techniek is werkzaam dankzij zilverionen, die bekend staan om hun ontsmettende werking en die worden geactiveerd door de luchtvochtigheid. Ze komen geleidelijk vrij in het tapijt, waarbij ze de bacteriën doden en daarmee de voedselketen van de huisstofmijt doorbreken. De Balsan Silvercare afwerkingslaag is getest en goedgekeurd door verschillende onafhankelijke laboratoria.”

De samenwerking van Balsan en Belakos is een bundeling van krachten. Balsan brengt zijn kennis in met een gepatenteerd systeem op zijn tapijt. Belakos Carpets heeft als tapijtfabrikant een perfecte aansluiting op de lokale Nederlandse markt en gaat het Balsan Silvercare-concept exclusief in de markt zetten. Het familiebedrijf uit Genemuiden beweegt zich al 50 jaar met succes op de residentiële markt in Nederland. Stijn Sleeuwenhoek stelt: “Wij hebben zorgvuldig gezocht naar een partner die ons concept direct begreep. Het gaat niet alleen om een complete range fraaie tapijten maar de toegevoegde waarde van de Balsan Silvercare is essentieel.”

CEO Wout Bobeldijk van Belakos denkt met de samenwerking goud in handen te hebben. “Balsan Silvercare is een uniek concept. Niet alleen de kleurrijke collectie, maar ook de toegevoegde waarde van de zilverionen geeft ons een kans om de consument weer enthousiast te krijgen voor textiele vloerafwerking.”

Over de samenwerking is Bobeldijk dan ook verheugd. “Bij een groot expansietraject als de introductie van het concept Balsan Silvercare is een perfecte samenwerking tussen partijen van het grootste belang. Wij zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan de vorming en de begeleiding van dit sterke concept.”