Selfridges Londen toont Dutch Design

Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Design Cooperation Brainport, Yksi Design en de Nederlandse ambassade brengt EveryDayDutch een maand lang de toekomst van Dutch Design onder de aandacht. Dit gebeurt door middel van een tentoonstelling van het werk van vijf pas afgestudeerde ontwerpers van Design Academy Eindhoven en van een groot aantal producten van meer gevestigde ontwerpers en merken.

EveryDayDutch – deels designinstallatie, deels tijdelijke winkel – presenteert concepten en producten van Nederlandse ontwerpers, die bedoeld zijn voor gebruik in het dagelijks leven. Deze hybride tentoonstelling is samengesteld door Jane Withers en is nog tot 27 maart te bezichtigen op de begane grond van Selfridges in Londen.

De vijf net afgestudeerde designers zijn Roel de Boer met Mouse Mates, een installatie waarbij de grenzen worden onderzocht tussen ongedierte en huisdier, leven in het wild en leven in gevangenschap. De installatie bestaat uit een ‘huis’ voor muizen, die zelf mogen bepalen of ze blijven of weglopen; Tim Enthoven met Binnenskamers, een surrealistische beeldroman over een angstige jongen die een wereld in zijn eigen kamer creëert; Eveline Visser met Bird City, een moderne oplossing voor een vogelverblijf; Dirk van der Kooij met Endless, een project waarin een afgedankte robot een nieuwe functie krijgt die het midden houdt tussen rapid prototyping en massaproductie; en Florike Martens met Bicycle Stove, een simpele maar allesomvattende oplossing voor de perfecte picknick.

Daarnaast tonen ook tientallen gevestigde en internationaal befaamde designers zoals Jo Meesters, Aldo Bakker en Piet Hein Eek hun werk in EveryDayDutch.