Omzetaandeel C2C Ahrend groeit sterk

Meer dan een derde van de omzet van Ahrend (35,4 procent) komt inmiddels uit cradle-to-cradle- gecertificeerde producten. “Met het verduurzamen van ons productassortiment zal dat aandeel in de toekomst alleen maar toenemen”, aldus Diana Seijs, Coördinator MVO en Duurzaamheid bij Ahrend. “Onze doelstelling voor 2011 is om dat percentage verder op te schroeven richting de 50 procent. Dat percentage moet jaarlijks toenemen. In 2020 willen wij bovendien CO2-neutraal produceren.”

Om in aanmerking te komen voor c-2-c-certificaten, moeten de producten voldoen aan zeer strenge en harde (dat wil zeggen objectief meetbare) eisen op het gebied van materiaalkeuze, demontage, productiewijze en hergebruik. Ahrend heeft een staat van dienst als het gaat om het verduurzamen van producten en productieprocessen. Zo werden afval, waterverbruik en CO2-uitstoot sinds referentiejaar 1990 met tientallen procenten gereduceerd. Het waterverbruik nam in die periode af met 85 procent, gevaarlijk afval met 88 procent, de emissie van oplosmiddelen met 95 procent en de CO2-uitstoot met 70 procent. Ahrend wil in 2020 CO2-neutraal produceren.