Akoestiek in school

Een ruimte met goede akoestiek laat muziek melodieuzer klinken, toneel boeiender en biedt de mogelijkheid om geconcentreerder te werken. Dit in tegenstelling tot ruimtes met  vervelende echo’s veroorzaakt door bijvoorbeeld harde vloeren.

De ervaring heeft ons immers geleerd dat geluid afleidend kan werken en dat deze ‘ruis’ het lastig maakt om je goed te kunnen concentreren. In zo’n geval kan geluid, zelfs als er normaal gesproken wordt, gaan echoën. In scholen, waar studenten zich op ieder moment van de dag verplaatsen, is het over het algemeen erg rumoerig en druk.

Geluidsweerkaatsing in lokalen en gangen verstoort al snel het leerproces. Het gebruik van akoestisch tapijt voorkomt deze geluidsweerkaatsing en biedt studenten een rustige omgeving, waarin sprake kan zijn van opperste concentratie.

De tegeltapijt-producten en diensten van InterfaceFlor bieden verschillende vloeroplossingen die volgens de aanbieder helpen om de effectiviteit van onderwijsinstellingen te verbeteren. Uitgewezen is dat het toepassen van tapijt het leerproces bevordert en bijdraagt aan een prettige leefomgeving voor zowel leerlingen als leerkrachten. Het bedrijf heeft onder andere al praktijkervaring opgedaan in basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. De tegeltapijtproducten van InterfaceFlor zijn volgens het bedrijf van een zware projectkwaliteit en hierdoor geschikt voor alle vloertoepassingen binnen het onderwijs.

“Het zachte oppervlak van InterfaceFlor tapijttegels absorbeert geluid en zorgt ervoor dat lawaai eenvoudig te beperken is. Er ontstaat zo direct een rustiger omgeving voor zowel studenten als docenten”, aldus een woordvoerder.