Investeringsmaatschappij neemt Desso over

Tapijtfabrikant Desso komt in handen van investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners. NPM Capital verkoopt zijn belang in Desso aan de durfkapitalist. Dit heeft Desso gisteren, vrijdag 4 februari, bekendgemaakt.

In de nieuwe constructie behoudt het huidige management zijn belang in de onderneming. De tapijtfabrikant en kunstgrasproducent hoopt met de nieuwe eigenaren vooral internationaal verder te kunnen groeien. Naast het versterken van de positie in Europa ziet het bedrijf groeikansen in Latijns Amerika en Azië.

Desso is actief in 110 landen als producent van tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgras. Het bedrijf heeft vier fabrieken en twee distributiecentra in Europa en kantoren voor klantenservice in de meeste Europese landen, de Verenigde Staten, Azië, Latijns-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Australië.