Nieuwe productielijn Forbo

Vloerbedekkingsfabrikant Forbo Flooring heeft afgelopen dinsdag 1 februari een gloednieuwe productielijn geopend voor haar collectie Artoleum Striato. De uitbreiding is nodig vanwege de huidige en toekomstige wereldwijde vraag naar het natuurlijke en duurzame linoleum. Bovendien geeft de uitbreiding van de productiecapaciteit een positieve impuls aan de werkgelegenheid van de vestiging in Assendelft.

Forbo maakt al 111 jaar linoleum dat naast de woonomgeving ook gebruikt wordt in kantoren, winkels, het onderwijs en de gezondheidszorg. Voor de vergrote productie van Artoleum Striato – linoleum met een streepdessin – is recent de werving en opleiding van nieuwe specialisten gestart. Artoleum Striato is begin 2009 internationaal gelanceerd. “De lancering past in de traditie van Forbo om elke 2 jaar een nieuwe linoleum collectie op de markt te brengen”, aldus de fabrikant. “Het streepdessin en de kleuren van Artoleum Striato bleken een schot in de roos. De vloerbedekking is een fraai alternatief voor het bekende Marmoleum en wordt wereldwijd door architecten, designers en consumenten omarmd.”

Artoleum Striato wordt uitsluitend in Nederland vervaardigd. Het linoleum wordt gemaakt van natuurlijke en veelal hernieuwbare grondstoffen: kalksteen, houtmeel, jute, lijnolie, hars en pigmenten. “In elke fase van het productieproces wordt gekeken hoe het zo duurzaam mogelijk kan. De milieuvriendelijke vloerbedekking is wereldwijd in trek doordat steeds meer mensen willen wonen en werken tussen duurzame producten.”

Voor de realisatie van een nieuwe, vijfde productielijn heeft Forbo slim gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte op haar bedrijfsterrein. Boven op een bestaand pand zijn drie nieuwe verdiepingen gebouwd. Een voor de extra menginstallaties en twee voor de opslag van granulaat. De capaciteit is nu zelfs groot genoeg om ook nieuwe kleuren Artoleum Striato te gaan produceren. Forbo zal in mei 2011 een nieuwe collectie presenteren.

Forbo Flooring heeft nog meer nieuws te melden . Het bedrijf heeft zijn Coral brush activ collectie van schoonloopproducten onlangs uitgebreid met vier nieuwe kleuren: kokos, bruin, zwart en grijs. De kleuren hebben een uni-uitstraling en voldoen aan de laatste interieurtrends.

Vorig jaar introduceerde Forbo al 25 nieuwe kleuren. Coral brush active pure is net als Coral brush active door de eigen designafdeling ontworpen. De nieuwe kleuren laten zich gemakkelijk met elke vloer combineren, waarbij bijvoorbeeld de bruine en kokos kleur perfect passen bij laminaat en houten vloeren. Coral brush activ is een ingenieus product gemaakt van drie soorten garens. Schraapgarens voor het afborstelen van vuil, absorptiegarens voor het absorberen van vocht en getextureerde garens om te voorkomen dat looppaden ontstaan. Hierdoor is Coral brush activ geschikt voor intensief gebruik en plekken waar vuil en vocht een probleem zijn.

www.forbo.nl