Meubelen met een verhaal

Consumenten kiezen steeds bewuster voor ‘goede’ producten – biologisch, fair trade, milieuvriendelijk. Sociale producten zijn nog relatief onbekend. Het nieuwe sociale label van Pantar Amsterdam komt met steigerhouten meubelen, die gemaakt worden door jongeren van de praktijkscholen die nog niet klaar zijn voor een stage bij een regulier bedrijf. In de timmerfabriek werken zij aan hun sociale en arbeidsvaardigheden en vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt.

Door mee te werken aan producten niet alleen mooi zijn, maar ook steeds gewilder zijn, groeit de trots en het zelfvertrouwen van de leerlingen. En omdat ze het zo goed doen, worden de meubelen naar de makers vernoemd: Timo, Ricardo, Mira en Jessy. Goed Gemaakt werkt op maat en naar eigen ontwerp of idee van de klant, waardoor er steeds meer mooie producten bij komen. Naast de basiscollectie is het merk inmiddels uitgebreid met kasten, spiegels, kindermeubelen, een speelhuisje, hondenbed en een oud-Hollandse slee.

Naast maatschappelijk bewuste consumenten slaan ook steeds meer bedrijven de weg in van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij willen ze graag laten zien dat ze iets goeds doen voor de samenleving. Goed Gemaakt van Pantar Amsterdam wordt steeds vaker gevraagd voor het compleet inrichten van kantoren, winkels en beursstands – van ontwerp tot en met de inrichting.

Een van die locaties is de Urban Voetbalschool in Amsterdam-West voor jongeren met een achterstandspositie. Voor de inrichting van de kantine schakelden ze Goed Gemaakt in. Oprichter van de school Mira Mellema is erg blij met het resultaat: “Ze hebben alles aangepakt, het schilderwerk, nieuwe elektriciteit, nieuwe vloeren. Van oude pallets maakten ze de bar en statafels. En van steigerhout de prachtige lange tafels en banken. Twee grote lampen vond ik aan de straat en maken het plaatje compleet.”

De meubelen van Goed Gemaakt zijn te zien en te koop op www.goedgemaakt.nl en op Boerderij www.langerlust.nl. De meubelen zijn ook te bekijken in de timmerfabriek aan de Cruquiusweg 148 in Amsterdam.