Akoestische hanglamp wint publieksprijs

Het congres Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit (GTL) is het grootste congres in Nederland over deze onderwerpen. Tijdens dit jaarlijkse congres gehouden op 9 en 10 november 2010 in Nieuwegein, dingen bedrijven mee naar de innovatieprijs. Merford Noise Control won met zijn innovatieve akoestische lamp Acusti-LED de publieksprijs.

Het publiek kon stemmen op één van de vijftien inzendingen. Op 10 november werd door Ans Bosgoed en Cristo Padmos van stichting Innonoise de publiekprijs uitgereikt aan Merford. Merford presenteerde met de Acusti-LED een geheel nieuwe combinatie van verlichting en akoestiekverbetering.

Deze akoestische hanglamp is een combinatie van functionele en sfeervolle LED-verlichting gecombineerd met lichtdoorlatende geluidsabsorptie in de vorm van een cilinder. De vorm, het armatuur en de kleurmogelijkheden van de LED-verlichting zorgen voor een sfeervolle designuitstraling. De Acusti-LED verbetert gelijktijdig het akoestisch en esthetisch klimaat in bijvoorbeeld kantoren, winkels, entrees en horecagelegenheden.

Het congres voor onder andere architecten, onderzoeks- en adviesbureaus en ambtenaren van gemeente, provincies en Rijkswaterstaat behandelt de recente ontwikkelingen op het gebied van geluid, trillingen en luchtkwaliteit. Het congres wordt elk jaar in november georganiseerd in samenwerking met diverse organisaties, waaronder de ministeries van VROM en V&W en wordt gesteund door de stichting Innonoise en de NSG. Op de bijbehorende beurs tonen circa 35 bedrijven hun producten en nieuwste vindingen voor de analyse en de bestrijding van luchtverontreiniging, ongewenst geluid of trillingen. Innovaties worden aangemoedigd door middel van een innovatieprijs. Dit jaar werd de prijs voor de tiende keer in het 14-jarig bestaan van dit congres uitgereikt. Merford heeft één keer eerder meegedaan met de Inno demper en viel ook toen in de prijzen.