Brink Kantoormeubelen failliet

Brink Kantoormeubelen uit Staphorst is failliet. Dit bevestigt directeur Alex van der Klift van de overkoepelende holding Beleef Beheer Groep, waaronder ook zusterorganisatie Kembo uit Veenendaal valt. Laatstgenoemde verkeert volgens Van der Klift in een gezonde financiële situatieen blijft gewoon operationeel.Van der Klift is inmiddels in gesprek metbanken om te zien of een doorstart mogelijk is.

Anderhalf jaar geleden nog nam het bedrijf de activiteiten over van het destijds failliete Kembo uit Veenendaal. Brink maakte een doorstart met Kembo, waarbij productie en verkoop in Veenendaal werden voortgezet met 25 man. Beide bedrijven waren jarenlang elkaars concurrenten en bedienden hetzelfde marktsegment. Zowel Kembo als Brink hechten zeer aan vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid. Deze marktvisie leidde destijds dan ook tot de keuze voor het thema BeleefBrink!. Ook Kembo ging onder de naam Beleef Kembo! verder.