Grote opdrachten voor Vepa

Vepa timmert flink aan de weg. De kantoormeubelproducent haalt de laatste tijd de ene na de andere prestigieuze opdracht binnen. Nieuwkomers op het ‘Vepa-cv’ zijn de opdracht voor de inrichting van het hoofdkantoor van Cito in Arnhem en voor de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst in Groningen.

Flexibel werken met behoorlijk minder werkplekken: de vierhonderd elektrisch verstelbare Edge werkplekken zijn geheel in de stijl van het nieuwe werken en passen prima in het flexconcept van Cito. Naast Edge werkplekken levert Vepa ook de concentratiewerkplekken met Step workbenches, Vpax vergadertafels en akoestische houten schuifdeurkasten.

De Architekten Cie tekende voor het ontwerp van het pand Le Maire, het interieur is vormgegeven door Buro Huisvesting uit Amersfoort. Met de investering in een nieuw kantoorpand onderstreept Cito het belang dat de organisatie hecht aan het leveren van een zichtbare bijdrage aan de economie van de stad Arnhem en de provincie Gelderland. Verwachte oplevering van dit project, dat in nauwe samenwerking met Vepa-dealer Desque wordt uigevoerd: december 2010.

In Groningen wordt een gezamenlijk kantoorgebouw gerealiseerd voor de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst. Duurzaamheid en organische vormen spelen een belangrijke rol in de binnenhuisarchitectuur van de hand van Studio Linse. Ontmoeten en werken in een bijzonder informele setting: de dertienhonderd werkplekken Step, Onix vergadertafels en driehonderd Apron stoelen sluitend naadloos aan bij de duurzame vormgeving. In samenwerking met dealer Pet wordt het pand in februari 2011 ingericht.