Overeenkomst Erco en Philips

De Duitse fabrikant Erco Lighting en Philips hebben een overeenkomst gesloten over de patenten van beide bedrijven. De beide bedrijven mogen in het kader van deze overeenkomst gebruik maken van elkaars productpatenten op het gebied van LED-verlichting en – lichtsturing. Financiële details werden niet bekend gemaakt.

“We zijn er blij dat we onze technologische positie verder hebben kunnen verstevigen door de patenten van Philips te verwerven”, zegt Erco-directeur Kay Pawlik. “We zijn overtuigd van de grote mogelijkheden van de LED en zullen dus ook blijven investeren in vooruitstrevende duurzame LED-verlichting alsmede de aansturing van LED-verlichting op het gebied van de architecturale verlichting.”

Ook bij Philips is men tevreden over de patent-overeenkomst: “We zijn erg blij dat Erco ons de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van hun LED-controlesystemen”, aldus Frank Bistervels, Senior Director Licensing bij Philips. “Wij geloven in ‘open innovatie’ en het delen van onze kennis middels licentie-overeenkomsten. Door onze technologie te delen met Erco, kunnen we allebei nieuwe kansen creëren op de markt.”