Bram Vromans wint BNI-prijs

Bram Vromans van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag is de winnaar van de BNI-prijs 2010. Dit werd eind vorige week bekend gemaakt door BNI-voorzitter Christine van Gemert tijdens de feestelijke uitreiking van de BNI-prijs 2010 in de showroom van Kembo in Veenendaal.

Bram Vromans wist met zijn ontwerp voor een popschool in Scheveningen de jury te overtuigen van zijn kracht als interieurarchitect. De jury bestond uit Koos Frederiks (Frederiks & van der Nat), Abbie Steinhauser (Merkx+Girod), Jaap Huisman (hoofdredacteur Smaak) en Anita Haver (bestuurslid BNI).

Steinhauser: “Bram onderscheidt zich van de andere talenten omdat hij na een heldere analyse tot een eigen en compleet ontwerp komt, waarin alles lijkt te kloppen. Het ontwerp getuigt van zijn professionaliteit.”

Gabor Disberg van de Rietveld Academie in Amsterdam is kreeg een eervolle vermelding omdat hij op fascinerende wijze invulling gaf aan zijn onderzoek naar flexibele architectuur. Zijn afstudeerproject is (nog) geen compleet ontwerp, maar het wekt hoge verwachtingen. Frederiks: “Gabor stelt vragen die anderen niet stellen. Hij onderzoekt en toetst zijn ideeën op een verrassende manier. Zijn nieuwsgierigheid kan hem ver brengen.”

De andere genomineerde talenten waren Angela van Gils van de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, Eva Rius van Teeseling van de Willem de Kooning  Academie in Rotterdam, Joep Esseling van de Hogeschool Zuyd/ABK in Maastricht, Roos Zondervan van de Kunstacademie AKV St. Joost in Breda, Kim Wildhagen van de Hanzehogeschool in Groningen en Marieke van Dijk van Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

De BNI-prijs 2010 werd gesponsord door Kembo en Leoxx.