Edward Vis bij SV

Opmerkelijk nieuws: per 1 september 2010 is voormalig ASPA-man Edward R. Vis (45) toegetreden tot de directie van SV Interieurgroep. Per 1 januari 2011 zal oprichter Leo A. Schouten (62) terugtreden als algemeen directeur en Edward Vis hem in die hoedanigheid opvolgen.

Schouten: “Na ruim 30 jaar met ziel en zaligheid een florerend bedrijf met een fantastische reputatie te hebben opgebouwd en geleid, is het nu tijd voor een nieuwe generatie. In Edward Vis heb ik de man met de juiste ambitie en vaardigheden gevonden die SV met nieuw elan een geweldige toekomst kan geven en tegelijkertijd de continuïteit op de lange termijn kan waarborgen.”

Vis: “Vanaf de eerste kennismaking, vrij recent, had ik een klik met SV en Leo. Het is een voorrecht zo’n mooi bedrijf, met dito propositie, productenpallet en klantenportefeuille, te gaan leiden.”

De komende jaren zal Leo Schouten aan SV Interieurgroep verbonden blijven als creatief directeur. Daarnaast zal hij zich specifiek toeleggen op het uitbouwen van het ‘eigenwijze’ productmerk PROOFF, waarvan SV de exclusieve distributierechten voor de Benelux heeft.

Edward Vis was de afgelopen 2 jaar algemeen directeur van het begin deze zomer failliet verklaarde ASPA en haar voorganger Samas Benelux. Daarvoor heeft hij freelance opdrachten uitgevoerd (o.a.voor Boer & Croon, Spyker Cars) en diverse commerciële en bestuursfuncties bekleed bij LeasePlan, CSC, Oracle en Volmac. Van 1998 tot 2003 heeft hij eerder als ondernemer een eigen managementadviesbureau opgezet en geleid.