Nathalie Dewez op 100% Design Londen

Lichtontwerpster Nathalie Dewez neemt, in het kader van 101% Designed in Brussels, deel aan de beurs 100% Design London, die plaatsvindt van 23 tot 26 september 2010. Dewez specialiseerde zich na haar studie Visuele Kunsten te Brussel in het ontwerpen van verlichting.

Haar werk wordt gekenmerkt door een strikte beperking van de middelen: vertrekkende van een minimum aan materiële componenten die gemakkelijk te verwerken zijn, ontwerpt ze lampen die een onmiskenbaar charisma uitstralen. Daarbij houdt ze oog voor de functie en de kwaliteit van de verlichting, evenals voor de aanschouwelijke aanwezigheid van het object als het gedoofd is. In haar ogen moet een lamp vanzelfsprekendheid bereiken, zowel qua functie als qua vorm, productie en culturele gebruikscontext.

Dankzij haar aanwezigheid op tal van salons en exposities is Nathalie Dewez erin geslaagd om samenwerkingsverbanden op te zetten met architectenbureaus en verlichtingsproducenten zoals Ligne Roset (F) en Habitat (GB). Op de meubelbeurs van Milaan stelde ze onder andere haar elegante Linea-lamp voor en La Plic (Zona Tortona). Daarnaast was er ook werk van haar te zien op de eigenlijke beurs Salone Satellite bij Vitra, waar ze de Disk lamp voorstelde. Bij Ligne Roset toonde ze de wandlampenserie Sakhaline, een ontwerp waarmee ze het kille imago van tl-verlichting wil verbeteren.