Jacques Guers aangesteld als President Xerox Europe

Xerox kondigt de benoeming aan van Jacques Guers als president van Xerox Europe. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de aansturing van de sales- en marketingactiviteiten in zeventien landen in West-Europa. Guers volgt Armando Zagalo de Lima op, die eerder dit jaar werd aangesteld als President Xerox Global Customer Operations.

Sinds juli 2009 was Guers actief als president van Xerox Developing Markets Operations. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de groei van business in opkomende markten en landen wereldwijd, waaronder Latijns Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, Centraal- en Oost-Europa, India en Rusland. Guers kwam al in dienst bij Xerox in 1980 en werkte sindsdien in verschillende sales-, service- en marketingfuncties. Ook was hij General Manager van Xerox Frankrijk.

“Jacques is een ervaren leider met veel kennis van onze Europese activiteiten”, vertelt Armando Zagalo de Lima. “Hij beschikt over een gedegen curriculum vitae met veel ervaring op het gebied van behaalde resultaten, tevreden klanten en het inspelen op kansen.”

Hervé Tessler volgt Guers op als president Xerox Developing Markets Operations.

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.