Casala in Ahoy

Bij stoelenfabrikant Casala staat een mooi project op stapel. Vanaf medio september 2010 zitten bezoekers van Ahoy Rotterdam op de Lynx-stoel van Casala.

De Lynx III stoelen, met de in het frame geïntegreerde koppeling, vervangen het huidige zitmeubilair. De vernieuwing van 3.500 stoelen realiseert Ahoy met Casala, projectinrichter Gispen en Architectenbureau Zwarts & Jansma in samenwerking met Merkx + Girod architecten.

“De functionaliteiten van de stoel, de vormgeving en de klantgerichte oplossing voor opslag en intern transport zijn van doorslaggevend belang geweest bij de keuze van de inrichting”, aldus Casala in een toelichting. “Door de elegante rondingen, het zitcomfort en de koppel- en stapelbaarheid is de stoel uitermate geschikt voor toepassingen in evenementencentra.”

De Lynx is naast Ahoy al bij vele andere projecten ingezet, zoals het entertainmentcomplex Viage in Brussel en het beursgebouw in Berlijn. “Lynx wordt ook toegepast in kerken, hotels en scholen.”

“Lynx is een innovatieve zaalstoel met gepatenteerd koppelsysteem. Dit systeem, dat geïntegreerd is in het frame van de stoel, bespaart tijd en ruimte. In minder dan een uur kan een zaal met 800 stoelen opgebouwd en gekoppeld worden.” De koppeling heeft het DIN EN 14703 keurmerk. “Door de geringe hart-op-hart afstand wordt ruimte bespaard, hierdoor passen er meer stoelen in een zaal.”
Lynx is verkrijgbaar in drie modellen, vele varianten en een optionele rij-en/of stoelnummering (digitaal of analoog).

Het merk Casala bestaat al bijna 95 jaar. Het hoofdkantoor van Casala bevindt zich in Culemborg, in het Duitse Lauenau en het Engelse Cliddesden zijn verkoopkantoren gevestigd.