‘Industriële meubels gewild’

Oude industriële meubels worden in toenemende mate toegepast in kantoren. Dat zegt Jeroen Speksnijder, eigenaar van woonwinkel Spoor 38 in Soest. Volgens Speksnijder treft hij in zijn winkel steeds vaker architecten die voor hun kantoren een authentiek industrieel meubelelement zoeken.

Woonwinkel Spoor 38 opende in het najaar van 2009 de deuren. De winkel, die is gevestigd in de voormalige Soester Zuivelfabriek, heeft een groot assortiment met onder meer brocante en industriële meubels.

Eigenaar Jeroen Speksnijder: “Met twee verdiepingen vol unieke meubels in de oude sfeeromgeving van de voormalige, monumentale Zuivelfabriek, durven wij ons gerust industrieel meubelspecialist te noemen. Steeds vaker ontvangen wij in onze winkel architecten en winkelinrichters, die op zoek zijn naar specifieke industriële meubels of lampen. Bijzondere elementen, zoals oude metalen (archief)kasten, lockers of postbureaus geven net dat stukje sfeer aan winkels, kantoren en bedrijven, die toch vaak strak en zakelijk worden ingericht. Het zijn echte eyecatchers. Vooral industriële lampen vinden gretig aftrek. Deze hebben wij dan ook in vele soorten en in grote aantallen op voorraad.”

De inkoop van de meubels doet de eigenaar van Spoor 38 zelf. Speksnijder: “Door zelf in te kopen bij de bron, kunnen we de meest bijzondere meubels selecteren en snel inspelen op behoeften van onze klanten.Architecten en winkelinrichters willen iets unieks, dat niet overal te koop is. Zo hebben wij bijvoorbeeld onlangs een gedeelte van een inventaris kunnen kopen van een oude textielfabriek in België. In deze boedel zaten onder andere schitterende oude houten klossen met geweldige kleuren.”

“De meubels die wij verkopen komen onder andere uit Frankrijk, Duitsland en België. Bedrijven kunnen uiteraard ook een zoekopdracht bij ons neerleggen, wij gaan dan speciaal voor hen op zoek naar bijzondere meubelstukken.”

Spoor 38 is gevestigd in een oude Zuivelfabriek aan de Middelwijkstraat in Soest. Speksnijder: “De zuivelfabriek is gebouwd in 1907 en heeft prachtige authentieke details. Wij hebben het pand weer teruggebracht in de originele staat.”