Wilkhahn meldt groeicijfers

Nadat de projectmeubelindustrie in 2009 een forse terugval liet zien, meldt Wilkhahn wereldwijd een groei van 25 procent over het eerste kwartaal van 2010. Wilkhahn realiseerde in het 1e kwartaal in Duitsland zelfs een stijging van 37 procent. Een deel van deze groei is te danken aan de introductie van de eerste 3D synchroonstoel in de mondiale markt, de ‘ON’.

In Nederland wist de ON 3D bureaustoel in de eerste 3 maanden het volume van ‘drieduizend stuks te naderen.

Wilkhahn investeerde de laatste 3 jaar ruim 10 miljoen euro in de ontwikkeling van de ON, het optimaliseren van zijn productie faciliteiten en het in gebruik nemen van een eigen CO2-vrije energiecentrale onder de naam Wilkhahn Energie GmbH.

Wilkhahn Nederland is in ons land marktleider op het gebied van het inrichten van communicatieve ruimten en had tot voor kort niet of nauwelijks een marktpositie in Nederland op het terrein van bureaustoelen. Dankzij de ON verandert dat momenteel.

Wilkhahn belooft komende tijd nog intensiever het ‘gaspedaal in te drukken’ daar waar het gaat om productoplossingen die hoogwaardig en innovatief ontwikkeld worden. Tijdens de OrgaTec 2010 worden in dit kader diverse noviteiten getoond.