Opleidingscentrum in huisvesting tijdens crisis

Mede door de crisis staan momenteel miljoenen vierkante meters kantoor leeg. Bovendien kan er steeds meer gewerkt worden op de plek waar men is, zonder dat dit specifiek het kantoor is. Hoe gaat een bedrijf als The Office Opleidingen – dat opleidingen voor inrichting en huisvesting van kantoren en kantoorhoudende organisaties geeft – hiermee om? We vroegen het Henk van Gelder, directeur van The Office Opleidingen.

“De ontwikkelingen in de wereld staan niet stil en hebben ook grote gevolgen voor wat wij de kantooromgeving noemen”, aldus Van Gelder. “Organisaties maken allerlei heroverwegingen en de crisis is daarvoor mogelijk de katalysator geweest. Dit werpt een nieuw licht op de wereld van kantoorinrichting en juist nu zijn er daarom meer dan ooit redenen om een opleiding op het gebied van huisvesting te volgen.”

Volgens van Gelder zijn er juist door alle veranderingen en ontwikkelingen belangrijke nieuwe kwesties die aan de orde komen. Zoals de vraag of de huidige huisvesting van organisaties voldoet aan de doelen die de organisaties zich stelt in de toekomst. Of de vraag hoe door huisvestingsbeslissingen kosten te besparen. Van Gelder: “De huidige ontwikkelingen geven meer dan ooit aanleiding om te kijken hoe je als organisatie hierop in kunt spelen. Wat is nou precies ‘Het Nieuwe Werken’ en wat kan dat voor een organisatie betekenen? Waarom wordt het steeds belangrijker medewerkers niet alleen een inrichting te bieden waar zij optimaal kunnen werken, maar ook te zorgen dat een inrichting steeds meer een motiverende factor wordt?”

Andere onderwerpen die in de cursussen van The Office Opleidingen aan de orde komen zijn bijvoorbeeld duurzaamheid, akoestiek, digitaal archiveren en ergonomie. “Maar ook het onderwerp verlichting speelt een belangrijke rol, stelt Van Gelder. “In de cursussen besteden we onder meer aandacht aan de mogelijkheid om op dit gebied besparingen te realiseren. Natuurlijk komt hierbij ook de rol van LED-verlichting aan de orde.”

Volgens van Gelder zijn er dus juist nu meer dan ooit uitdagingen voor bedrijven om zich te verdiepen in een juiste huisvesting en inrichting en betekent dit ook een uitbreiding van het aanbod trainingen en cursussen van The Office Opleidingen. “Behalve de Basiscursus Inrichtingskunde en de Hogere Opleiding Huisvestingskunde bieden we bijvoorbeeld ook de cursus Marco Polo – een ontdekkingsreis in de wereld van het inrichten-  en verschillende eendaagse cursussen op het gebied van bijvoorbeeld projectmanagement, duurzaamheid, het nieuwe werken, verlichting et cetera.”

www.officeacademy.nl