MBO Raad Woerden

MBO Raad is begin 2010 verhuisd naar Woerden. Het interieur is ontworpen door COEN! Bureau voor vormgeving in samenwerking met Bos en Alkemade. In dit interieur is gewerkt met ongedefinieerde ruimten in diverse formaten. “Zo ontstaat een prettig werk- en leeflandschap dat vloeiend in elkaar overgaat”, aldus ontwerper Coen van Ham. Deze basis is uitgewerkt door Bos en Alkemade. COEN! heeft hieraan een ‘identiteitslaag’ toegevoegd: kleurkeuzes, materialisering, patronen, kunstwerken en meubelontwerp.

Coen van Ham: “Veel kantoren zijn als volgt ingericht: ruimte, bureau, stoel en lamp. Dit kantoor is vanuit het hart van de organisatie ontworpen. Vanuit hun identiteit. Zo ontstaat een interieur met, wat ik noem, een sterke identiteitslaag.” De identiteit van de opdrachtgever is op te maken uit het opvallende kleurgebruik: helder, fris, warm en divers. Een andere identiteitslaag bestaat uit diverse kunstwerken in het gebouw.

Het was een pittige opdracht om al die verschillende beroepenvelden te verbeelden, meldt de ontwerper. “Denk je eens in: hoe verbeeld je zorg en welzijn? Of bijvoorbeeld handel en ondernemerschap, of bouw en infra?” Maar volgens Van Ham is de opdracht uiteindelijk succesvol afgerond. “De identiteit is een wezenlijk onderdeel van deze organisatie geworden.”