Claus en Kaan op shortlist

Claus en Kaan Architecten staat op de shortlist voor het ontwerp van het Design Museum in Londen. Het vooraanstaand museum wordt gehuisvest in het monumentale Parabola-gebouw van het Commonwealth Institute.

Het masterplan voor het terrein waar dit bouwwerk staat, is gemaakt door OMA en West 8. Claus en Kaan is het enige Nederlandse bureau dat de shortlist heeft gehaald, samen met architecten als David Chipperfield, Tony Fretton en John Pawson. “Wij zoeken naar een architect die zich, net als wij, toelegt op excellent design en die het maximale uit het gebouw weet te halen”, zegt directeur Deyan Sudjic van het Design Museum.

Het museum verhuist van zijn huidige locatie bij de Tower Bridge naar het door RMJM ontworpen gebouw in Holland Park. Het controversiële masterplan van OMA/West 8 voor het Commonwealth Insitutue werd in september vorig jaar goedgekeurd. Het winnend ontwerp zal in april bekend worden gemaakt.