Sicame wint award met bureaulijn S2

De winnaars van de Balthazars 2009 zijn bekend. Deze awards worden uitgereikt aan exposanten van de Meubelbeurs Brussel.

De exposanten mochten elk maximaal drie nieuwe producten inzenden. Elk jurylid mocht per categorie drie producten nomineren. De jury was samengesteld uit mensen die nauw bij de sector betrokken zijn en stond onder deskundige leiding van Axel Enthoven.

De reuzenfles champagne van 12 liter werd dit jaar onder meer uitgeschonken voor Sicame, die met de meubellijn S2 de prijs voor het Beste Belgische Product in de wacht sleepte. “De nieuwe collectie S2 wordt gekenmerkt door een specifiek onderstel, namelijk de kruispoot. Dit is reeds terug te vinden in de outdoor sfeer, maar is uitermate vernieuwend in de sector van de kantoormeubelen en homeoffices”, aldus een woordvoerder van de Belgische fabrikant.

De S2-collectie is beschikbaar in twee houtsoorten, eik fineer en Amerikaans noten, en in verschillende vernieuwende kleuren waaronder wit, zwart en aubergine. “Door enerzijds de vormgeving, anderzijds de kleurkeuze is dit een bureel die perfect past in een huiselijke sfeer alsook in een professioneel kantoor”, aldus de woordvoerder.

Behalve de lijn S2 introduceerde Sicame in Brussel ook de collecties S3 en S4. “S3 wordt gekenmerkt door zijn organisch vorm. Dit biedt een antwoord op de talrijke strakke, rechte burelen die vandaag op de markt zijn.” Ook deze collectie zal beschikbaar zijn in twee fineersoorten en in verschillende vernieuwende kleuren.
De derde nieuwe collectie S4, die net als de beide andere collecties werd ontwikkeld in samenwerking met Enthoven Associates Design Consultants, straalt volgens Sicame door zijn eenvoud en puurheid. Ook deze collectie zal beschikbaar zijn in verschillende fineersoorten en verschillende vernieuwende kleuren.

Overigens onthield Axel Enthoven zich bij de beoordeling van het winnende Sicame-meubel van stemming. Verstandig: een slager die zijn eigen vlees keurt is niet per definitie betrouwbaar.

www.sicame.be