Local World Table in Rotterdam

Een van de highlights op het komende evenement Material Xperience is de presentatie van de Local World Table; een concept van ontwerper Gerard der Kinderen. Material Xperience vindt plaats van 27 tot en met 29 januari 2010 in Ahoy Rotterdam.

Local World Table bestaat uit tien tafels van telkens een ander materiaal, waaronder leer, bamboe, glas, zink, acrylaat en epoxyhars. “Een visueel én tactiel spektakel”, aldus Gerard der Kinderen. Hij  timmert met zijn merk ZinX stevig aan de weg; zowel in binnen– als buitenland.

Der Kinderen is pas een jaar bezig, maar had al presentaties in Milaan, New York, Parijs, Londen en Tokio en Seoul. Zijn Local World Table concept wordt nu in samenwerking met Materia groots gepresenteerd op de komende Material Xperience beurs.

Het idee achter het tafelconcept is simpel: een tafel die op verschillende plekken ter wereld lokaal wordt geproduceerd, met lokale materialen door lokale bedrijven. Gerard der Kinderen: “Ik lever de ontwerptekeningen en de vier beslagdelen waarmee iedereen een Local World Table kan maken. Onafhankelijk van het gekozen materiaal geven de aluminium beugels de constructie haar stabiliteit. Zo ontstaan er afhankelijk van de lokale ambachten, specialismen en toegepaste materialen lokale tafels die overal verschillend zijn, maar wel mijn handtekening dragen.”

Alle getoonde Local World Tables zijn vooralsnog ook verkrijgbaar via ZinX, het eigen meubelmerk van Gerard der Kinderen. “Maatwerk altijd mogelijk”, vult de ontwerper aan.

Material Xperience vindt plaats van 27 tot en met 29 januari 2010 in Ahoy, Rotterdam, gelijktijdig met de beurzen Licht & Architectuur en Gevel.