IABR afgesloten

De vierde editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) is begin deze week afgesloten. Gisteren maakte de organisatie bekend dat het evenement is bezocht door in totaal zeshonderdduizend bezoekers.

Met als overkoepelend thema Open City: Designing Coexistence, initieerde de IABR researchprojecten in steden op vijf continenten die resulteerden in vier tentoonstellingen en bijna 200 ‘events’ (debatten, lezingen, workshops, etc.) in Rotterdam én Amsterdam.

“De Vierde IABR trok ruim zestigduizend bezoekers, waarvan bijna een derde uit het buitenland”, aldus de organisatie. “Onderdelen van de tentoonstellingen zijn nog te zien in Parijs, Istanbul, São Paulo en Jakarta.”

Samen met de VPRO werd het project Eeuw van de Stad gelanceerd en de Biënnale bereikte zo in samenwerking met de publieke omroep meer dan een miljoen kijkers en luisteraars. “De IABR slaagde daarmee in haar opzet om het maatschappelijk debat over de toekomst van de stad op vele niveaus te organiseren, met een cultureel zeer diverse en mondiale input, en dat debat breed onder de aandacht te brengen.”