Pami neemt branchegenoot TDS over

De Belgische fabrikant en projectinrichter Pami heeft besloten sectorgenoot TDS uit Luik over te nemen en hiermee haar positie in de markt van kantoormeubilair aanzienlijk te versterken.

Pami wordt geleid door de broers Hendrik en Lode Essers. Zij namen in 1992 het zieltogende Pami over. Het bedrijf realiseert heden met circa 140 medewerkers een omzet van 20 miljoen euro.”TDS is eveneens een van de belangrijkste spelers in de sector”, aldus Pami. Het bedrijf bestaat al ruim 60 jaar en realiseert een omzet van 25 miljoen euro met eveneens 140 mensen.

Jean-Marie Onclin: “TDS zocht een duurzame toekomstoplossing voor haar organisatie en vond bij Pami een betrouwbare en serieuze strategische partner”. Lode Essers: “Samen met TDS zijn wij ervan overtuigd dat er door het bundelen van de sterktes van beide bedrijven enorme synergiemogelijkheden ontstaan. Door deze operatie wordt de groep Pami/TDS de onbetwistbare marktleider op de Belgische markt. Dit biedt ongetwijfeld mooie opportuniteiten.”

Op korte termijn zal er weinig veranderen voor beide organisaties. De activiteiten op beide sites in Overpelt en Luik zullen verder doorgaan zoals gebruikelijk. “Maar natuurlijk zullen we trachten zoveel mogelijk verbeteringen te realiseren door het delen van kennis en ervaringen en door de voordelen van schaalvergroting te benutten”, zegt Essers. “Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze overname onze positie op de Belgische en de Europese markt kunnen verstevigen en de toekomst van beide bedrijven hebben verzekerd. “

Ook Hendrik Essers is opgetogen: “Pami en TDS zijn beide zeer flexibele en efficiënte fabrikanten van hoogwaardig kantoormeubilair. Op beide locaties beschikken zij over de modernste machineparken om kwalitatieve en milieuvriendelijke producten volledig in eigen beheer te produceren. Samen zijn zij uitstekend gewapend om op een duurzame manier creatieve en inspirerende werkomgevingen aan hun klanten aan te bieden.”