Euwid verwacht sanering

Samas GmbH in Worms heeft op 24 november uitstel van betaling aangevraagd voor alle vijftien bedrijven van de Samas groep in Duitsland. Als bewindvoerder is Tim Bauer aangesteld. Volgens Mediabureau Euwid wordt de onderneming gesaneerd. Samas GmbH is formeel vooralsnog niet failliet.

In Nederland werd Samas Benelux in juni 2009 overgenomen door een consortium van financiële investeerders. Samas Benelux ging hierna in zijn geheel en zelfstandig verder en zette haar bedrijfsactiviteiten voort onder de naam Aspa. De eigen producten van Samas worden voortaan ook verkocht onder deze merknaam. Aspa werkt samen met de voormalige Samas’ zusterbedrijven, onder andere ook in Duitsland. Daarmee is Aspa exclusief distributeur voor de merken Drabert, Erco Interieurbouw, Falpro, Fortschritt, Martin Stoll, MBT, Schärf en Sitag. Het is op dit moment niet bekend wat de huidige situatie in Duitsland betekent voor Aspa.