Nieuwe showroom voor inrichter

Voor wie het ontgaan is: momenteel vind in Eindhoven de Dutch Design Week plaats. Een van de plekken die vandaag nog bezocht kan worden is de nieuwe showroom van Desque Interieurconcepten in het Klokgebouw.

De officiële opening van de showroom vond plaats tijdens het ‘Desquevent 2009’, op 22 oktober. Ook Desque Utrecht betrekt eind 2009 een nieuw onderkomen in Creative Valley op bedrijventerrein Papendorp.

Door de snelle ontwikkeling van Desque is het bedrijf op zoek gegaan naar een pand met een uitstraling passend bij hun ambitie en professionaliteit. De nieuwe showroom heeft onderdak gevonden in het als industrieel erfgoed aangemerkte Klokgebouw, in de creatieve stad Strijp-S in Eindhoven. In het voormalige Philipspand huizen vooral instellingen en bedrijven, die een creatieve cultuur uitdragen in de ruimste zin van het woord. Hierbij kan men denken aan muziekanten, beeldend kunstenaars, fotografen, industrieel ontwerpers en architecten.

Gezien de huidige economische situatie is de keuze voor een nieuwe showroom in de cultuurfabriek een opmerkelijke. Desque heeft echter vertrouwen in de toekomst en pakte tijdens het Desquevent 2009 dan ook groots uit. Onder meer presenteerde het bedrijf haar nieuwe private label Studio Lawrence. Verder vond de officiële introductie van het bureaumeubel ‘Betaunopuntozero’ plaats. Het meubel is ontworpen door het Italiaanse ontwerp- en architectenbureau Pierandrei Associatie.