Richtlijn voor kantoormeubelen

NEN houdt op 13 oktober 2009 een symposium over de herziene NPR 1813 met Cees Rein van den Hoogenband als dagvoorzitter. Het eerste exemplaar van de richtlijn voor kantoormeubelen en hun toepassing wordt hier uitgereikt. Experts geven tijdens het symposium uitleg over de richtlijn. Daarnaast is er ook aandacht voor andere onderwerpen in relatie tot het inrichten van kantoorwerkplekken.

De praktijkrichtlijn is opgesteld vanuit de behoefte om ergonomische uitgangspunten breder toe te passen. Het accent ligt bij het ontwerp, de aankoop en het gebruik van kantoormeubelen. Ook worden in het kort omgevingsfactoren beschreven die het werken met kantoormeubilair beïnvloeden, zoals akoestiek, geluid, klimaat, daglicht en kunstverlichting. Het uitgangspunt van de richtlijn is dat kantoormeubilair voor een zo groot mogelijk percentage van de gebruiker geschikt moet zijn. Met de maatvoering, die in deze richtlijn wordt geadviseerd, kan 95 procent van de Nederlandse beroepsbevolking gebruikmaken van hetzelfde meubilair.

Ook de herziene norm NEN 1824 Ergonomie – Ergonomische eisen voor de oppervlakte van (werplekken in) administratieve ruimtes en kantoren komt aan bod. Daarnaast zullen onderwerpen zoals het inrichten van een kantoorwerkplek, waar op te letten bij de aanschaf van kantoormeubilair, het duurzaam inkopen van kantoomeubilair, total cost of ownership en kantoorinnovatie worden besproken.

Het programma start om 9.30 uur en wordt om 14.30 uur afgesloten met de uitreiking van de herziene NPR 1813. Het symposium vindt plaats op de Llyoydpier op de 13e etage van het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam met uitzicht over de waterweg en de havens. De kosten voor deelname bedragen 395 euro, inclusief lunch, de herziene NPR 1813 en parkeerkosten.