Interface 15 jaar ‘groen’

Deze week viert tegeltapijtfabrikant Interface dat Ray Anderson, oprichter en voorzitter van Interface Inc., 15 jaar geleden begon met de koers om ‘s werelds eerste volledig duurzame bedrijf te worden in 2020.

De zogenoemde ‘Mission Zero’ speelt een centrale en beslissende rol in de wijze waarop alle strategische en uitvoerende beslissingen binnen Interface worden genomen.

In 1994, na het lezen van “The Ecology of Commerce’ van Paul Hawken, realiseerde Anderson zich dat de wijze waarop zijn bedrijf handelde, de ‘take, make, waste’ cyclus van het produceren van goederen, fundamenteel fout was.

Anderson en zijn Interface begonnen aan een ‘mid-course correction’, die het business model van Interface zo inrichtte dat bij elke beslissing de milieu-impact in overweging wordt genomen. “Hiermee is Interface een industriële pionier”, aldus een woordvoerder van het bedrijf, dat in Nederland kan beschikken over een productielocatie in Scherpenzeel.