Nederlandse ontwerper opleidingshoofd

Tord Boontje is terug in Londen. De Nederlandse ontwerper, eerder student aan de Royal College of Art, wordt de nieuwe ‘head of design product’. Tord Boontje is de opvolger van de eveneens bekende ontwerper Ron Arad, die de post 12 jaar bezette.

Tord Boontje studeerde industrial design in Londen. Tussen 2000 en 2004 was hij vervolgens als tutor verbonden an het RCA. Vervolgens verliet hij de instelling en zette het succesvolle Studio Tord Boontje op. Vanuit zijn atelier in Zuid-Frankrijk – een voormalige fabriekshal in een idyllisch dorpje – veroverde Boontje de designwereld met barokke producten die vaak verwijzen naar de vormentaal in de planten- en dierenwereld.

Volgens professor Sir Christopher Frayling is Boontje de ideale opvolger voor Ron Arad: “Tord brengt zijn kritische inzicht als topdesigner mee, evenals een sterke leiderschap dat hij verwierf bij het opzetten van een succesvolle designpraktijk.”

Ook Boontje zelf is blij met de aanstelling: “Het ontwerpdepartement van RCA heeft een fantastisch pluraal karakter: een experimentele sfeer, een cultuur van innovatie en een heel individuele gerichtheid op de ontwikkeling van studenten. Ik zal proberen deze sterke punten te behouden en hietop voort te bouwen.”