Nieuwe topman Oostenrijkse inrichter

Zomerstop? Niet in de interieurbranche; daar gebeurt dezer dagen van alles. Na het Samas-nieuws van de afgelopen dagen volgt nu het mediamoment voor Svoboda. Iets minder schokkend overigens: de Oostenrijkse inrichter heeft ‘alleen maar’ een nieuwe directie.

Franz Hauser heeft per 1 juli 2009 plaatsgenomen op de tweede directiestoel en zal samen met Bernard Holzer de algemene leiding van Rudolf Svoboda overnemen op het hoofdkantoor van Svoboda Büromobel in St. Pölten, Oostenrijk.

Franz Hauser geeft leiding aan de productontwikkeling en de productie. Samen met Bernard Holzer, die verantwoordelijk is voor Sales & marketing, financiën en personeelszaken, is Hauser voorts verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Svoboda GmbH & Co KG.

De nieuwe directeur brengt tientallen jaren ervaring als productie- en plantmanager en zelfstandig consultant bij met name gerenommeerde Duitse meubelfabrikanten en bedrijven in de auto-industrie mee.

Rudolf Svoboda blijft CEO en enig aandeelhouder Svoboda en haar dochter ondernemingen en zal zich meer op de achtergrond gaan bezighouden met de verdere uitbouw van het bedrijf.

“Met deze maatregel wordt voor de langere termijn de overgang naar de vierde generatie van het familiebedrijf voorbereid”, aldus een woordvoerder.
Franz Hauser ziet zijn functie bij Svoboda als een opwindende en lonende taak: “De positie als directeur bij een van de meest gerenommeerde kantoormeubilair producenten en marktleiders in Oostenrijk biedt een zeer interessant aanbod van werkzaamheden. De oprichting van een geheel nieuwe productie – en dienstverlening binnen het bedrijf vormt een van zijn eerste aandachtspunten. Met technologische innovaties en nieuwe product ontwikkelingen zullen we de crisis trotseren en onze bestaande – en nieuwe klanten in binnen- en buitenland nog beter en efficiënter van dienst kunnen zijn.”

Svoboda is ook vertegenwoordigd in Nederland, aan de Hettenheuvelweg 14 in Amsterdam.