Kantoorgigant Samas zonder bedrijven

De kogel is door de kerk: ook de Duitse, Midden- en Oost-Europese activiteiten van kantoorgigant Samas zijn definitief van de hand gedaan. Dat meldt Samas in een perscommunique.

De activiteiten werden verkocht aan investeringsmaatschappij Innovation Change. Deze maatschappij, opgericht om Duitse bedrijven in deze crisistijd overeind te kunnen houden, zal in samenwerking met het lokale management van Samas de scepter zwaaien over de gekochte bedrijfsonderdelen. Naar verluidt zal de transactie geen personele gevolgen hebben.

Samas wist 20 miljoen euro op te strijken voor de Duitse en Centraal- en Oost-Europese divisies. De twee divisies waren in het gebroken boekjaar 2008/2009 volgens voorlopige cijfers goed voor een omzet van 179,6 miljoen euro. Dit is 6 procent minder dan een jaar eerder. Het operationeel verlies bedroeg 3,7 miljoen.

Saillant detail bij de overeenkomst is dat in de transactie de bestaande optie die verleend werd aan de koper van Samas Benelux (eerder dit jaar) om ook de resterende onderdelen van Samas in te lijven onverminderd van kracht blijft.

Als gevolg van de gemelde transactie en eerdere verkopen van bedrijfsonderdelen is Samas nu een lege holding.

Harald Christ, oprichter van de kopende partij Innovation Change hoopt met de transactie een positieve bijdrage te leveren aan de Duitse economie: “Kleine en middelgrote ondernemingen zijn essentieel voor de Duitse economie en we moeten zorgen dat de bloedcirculatie in deze economie intact blijft. Met de koop van de bedrijfsactiviteiten van Samas willen we de werkgelegenheid in onder meer Rheinland-Pfalz behouden.”