Veel bezoek tijdens designbeurs

Niet alleen de beurs zelf, ook het ‘offsite’-programma van 100% Design werd goed bezocht. Dat meldt Montis, een van de deelnemers aan het offsite-programma.

Van 11 tot en met 13 juni was de historische 100 jaar oude Kuypers-machinefabriek het decor waar Montis samen met een aantal talentvolle, bekende en minder bekende kunstenaars, architecten, producenten en leveranciers in een sfeervolle entourage exposeerde.

“De expositie in dit monumentale industriële gebouw is spontaan neergezet in het verlengde van 100% Design. Meer dan duizend bezoekers hebben gedurende deze 3 dagen een bezoek gebracht aan de Piekstraat. De combinatie van mode, kunst, designmeubelen en producten zorgde voor een interessante mix en heeft dit tot een onderscheidend event gemaakt”, aldus een woordvoerder van Montis.

Montis presenteerde tijdens het evenement de Montis+ collectie. Hierin zijn creatieve modellen ondergebracht uit de bestaande collectie die vooral een decoratieve functie hebben, maar waar je ook op kunt zitten. “Denk hierbij aan het krukje van Miss Judith van Demakersvan en de ‘zitballen’ Playtime van Studio Job. Nieuw in de Montis+ collectie is de zitzak-stoel Lazy Bastard van Bertjan Pot. Verder waren er prototypes te zien: Kate van Cris Bartels, A restless chairacter van Pepe Heykoop en Unfold van Patricia Vernooij.”

Montis+ kan gezien worden als een soort proeftuin voor nieuw talent. Het gaat om creatieve ontwerpen, waarbij het originele denken belangrijker is dan de daadwerkelijke functionaliteit. De modellen zijn vernieuwend, maar voldoen (nog) niet volledig aan de basiswaarden van Montis: vernieuwing, kwaliteit, identiteit, comfort, toepasbaarheid én reproduceerbaarheid. Door deze modellen op te nemen in de Montis+ collectie, krijgen de ontwerpen tóch een kans en onderzoekt Montis in hoeverre ze reproduceerbaar zijn en in welke oplage.