Focus op prettige werksfeer

Rohde & Grahl neemt op 22 en 23 april 2009 deel aan HRM Live! in de Jaarbeurs Utrecht. Het evenement richt zich op HRprofessionals. Tijdens deze beurs, die vooral geënt is op medewerkers en leidinggevenden in een functie op personeelsgebied, zal kantoorinrichter Rohde & Grahl haar visie op boeien en binden van medewerkers uiteenzetten. Hierbij ligt de focus op een prettige werksfeer.

Immers, een plezierige werkomgeving werkt stimulerend en motiverend. Dit wordt gerealiseerd door de werkomgeving aan te passen aan de werkzaamheden. Denk hierbij aan: concentratiewerkplekken, benchwerken, flexplekken, loungewerkplekken en (informele) overlegplekken. Door een goede balans te vinden tussen de werkzaamheden en de werkplekmogelijkheden geeft men medewerkers de ruimte om te kiezen waar ze bepaalde werkzaamheden willen uitvoeren. Kleur- en materiaalgebruik versterkt de beleving van de werkomgeving en is dan ook een wezenlijk onderdeel bij een inrichtingsvraagstuk.

Werknemers ervaren deze werkomgeving als zeer plezierig, aldus Rohde & Grahl. Dit draagt bij aan een lager ziekteverzuim en een vermindering van het personeelsverloop. Tevens draagt het positief bij aan de aantrekkingskracht voor nieuwe medewerkers. Wie wil er nou niet in een leuke en plezierige kantooromgeving werken? Ook wordt er effectiever en efficiënter gewerkt in een omgeving waar medewerkers zich prettig voelen. Kortom; voldoende redenen om eens kritisch te kijken naar de werkomgeving van medewerkers.

Rohde & Grahl is te vinden op standnummer 319.