Project Libanon Tribunaal

In opdracht van de Verenigde Naties is in Leidschendam het Libanon Tribunaal opgezet. Hoewel het in eerste instantie bedoeld is voor berechting van verdachten in de Libanese zaak, kan het gerechtsgebouw ook door andere tribunalen worden gebruikt.

Het tribunaal is gesitueerd binnen de muren van het voormalige gebouw van de AIVD. Zowel letterlijk als figuurlijk betreft het dus een gebouw in een gebouw.
Architecten Van Mourik was verantwoordelijk voor het bijzondere ontwerp van de rechtbank, het perscentrum en de kantoren, in totaal 17.800 vierkante meter.

Het specifieke meubilair werd in de vorm van een co-creatie met Rohde & Grahl ontworpen en ontwikkeld. Hierbij was vooral de integratie van ICT en meubilair een belangrijk onderwerp. De inrichting werd vervolgens door Rohde & Grahl gerealiseerd. Naast het feit dat het in veel gevallen specifiek maatwerk betrof, vormde het korte tijdsbestek waarin de opdracht moest worden uitgevoerd een belangrijke uitdaging.

“Uiteraard zijn wij deze uitdaging met veel enthousiasme aangegaan en heeft dit een prachtig projectresultaat opgeleverd, dat nog regelmatig in de pers en op televisie te bewonderen is”, aldus Rohde & Grahl.