ING Real Estate geëerd

Wim Sliepenbeek, directeur ETAP Verlichting divisie Noord-Europa, reikte op 10 december 2008 de GreenLight-plaquette uit aan Henk van Vliet van ING Real Estate – Investment Management voor de gerealiseerde renovatieprojecten Vivaldi Offices I en II (voorheen Drentestaete I en II).

GreenLight is een programma waaraan bedrijven en overheden zich verbinden door het verbeteren van hun bestaande verlichting en het toepassen van installaties met energiezuinige verlichting. ING Real Estate werkte samen met ETAP verlichtingsoplossingen uit voor de renovatie en nieuwbouw van het kantorencomplex Vivaldi Offices I en II, waarmee ruim 70 procent energie wordt bespaard. De Europese Commissie erkent organisaties die extra aandacht aan kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige verlichting besteden met het GreenLight Partnerschap.

ING Real Estate is de belegger van de in Amsterdam op de Zuid-as gesitueerde kantorencomplex ‘Vivaldi Offices I en II’, alsmede van de nieuw gebouwde parkeergarage onder Vivaldi Office II.

De renovatie van de twee kantoren zorgen voor een kwalitatieve verbeteringsslag. Voor deze projecten is een grondig onderzoek gedaan naar het verbeteren van de kwaliteit en het maximaal besparen van energie. Vervolgens is de upgrading in een relatief korte periode voorbereid en uitgevoerd dankzij een optimale samenwerking tussen adviseur Hiensch Engineering en Installatiebedrijf Steegman – Den Haag.

Aangepast zijn de installaties, de plafonds, de wanden en het sanitair. Op de begane grond zijn de entreepartijen, passend bij de allure van de Zuid-as, onder handen genomen.