Kredietcrisis velt architectenbureau

Het gerenommeerde architectenbureau van Erick van Egeraat is failliet. Het bureau met vestigingen in Rotterdam, Londen, Moskou, Boedapest en Praag ging ten onder aan de kredietcrisis. Dat meldt het dagblad Trouw op zaterdag 24 januari 2009.

Bij EEA (Erick van Egeraat associated architects) werken ruim honderdveertig mensen. Van Egeraat wordt gerekend tot de top tien van ‘s werelds belangrijkste architecten. Hij ontwierp meer dan honderd projecten in acht landen, waaronder kantoren, musea, theaters en onderwijsgebouwen. Het bureau maakte faam met onder meer de Stadsschouwburg Haarlem, het stadhuis van Alphen aan den Rijn, poppodium Mezz in Breda en de medische faculteit in Utrecht. De laatste jaren werkte Van Egeraat veel in Rusland. Hij was in 1983 een van de oprichters van Mecanoo, het bureau van zijn ex-vrouw Francine Houben. In 1995 besloot hij zelfstandig verder te gaan.